Musikkorpset Tempo
Musikkorpset Tempo
 • Musikkorpset TEMPO    • Styret    • Sesongplan    • Tempohuset    • Repertoar    • Grasrotandelen    • Intranett    • Adventskalenderen 2021    • Hele byens TEMPO 90 år     • Gjestebok    • Hjem  

     
  Aktuelt:
     
- Du finner oss på Facebook
Du finner oss på Facebook

Snarveier:
 Bli medlem
 Logg inn medlem
 Kontakt oss!
Antall besøk på siden: 368 041

 

 


 
Gjestebok:  Legg inn hilsen  
  Fra: Øyvin Dall-Larsen  -  Drammen 23. juli 2015  
  Hei !
Boka om Tempo er nå på det meste ferdig, og det er kanskje på sin plass ¨lette litt på sløret. Jeg har forelagt det jeg har skrevet for 3 personer innen korpsbevegelsen og bedt dem komme med sin vurdering av hva jeg har skrevet. Først ute er Egil A. Gundersen, opprinnelig bankmann, men også forfatter av en god del korpslitteratur, bl.a. biografi om Johannes Hanssen (Valdresmarsjen) og William Farre. Han har også over 100 komposisjoner for korps på samvittigheten. Han skriver:

"Musikkorpset Tempo kan feire sin 90-årsdag i 2016. I den forbindelse har de påtatt seg intet mindre enn å skrive og utgi korpsets historie. Med dette blir en viktig del av byens kulturliv dokumentert og tilgjengelig for byens innbyggere og andre. For her er mye lokalhistorie mellom to permer. Boken har også med en oversikt over Kristiansunds musikkliv før korpset ble startet.

I ord og bilder blir vi med korpset i tykt og tynt. Fra 1929 har de vært en viktig brikke i byens liv og intet arrangement i Kristiansund som krevde musikk, var aktuelt uten Tempo. Og vi kan lese om 5 lange krigsår med (om enn noe redusert) musikalsk virksomhet, hvilket er ganske uvanlig i norsk korpshistorie. Vi følger korpset gjennom dirigentskifter og medlemssvikt, oppturer og nedturer, gjennom konsertsuksesser og Temporevyer, arbeidet med Tempohuset, turer og opptog. Alltid med en hard kjerne av trofaste ildsjeler som brant for korpset. Og opp gjennom årene som en god skole til symfoniorkesteret og det profesjonelle musikkliv.

Forfatteren, Øyvin Dall-Larsen, er rette mannen til å ta på seg arbeidet. En livslang innsats for korpset og kulturlivet og en kjærlighet spesielt til Tempo, har gjort ham vel skikket for arbeidet. Med sans for detaljer har han dokumentert og krydret fortellingen med klipp fra datidens aviser og blad. Et leseverdig produkt som fortjener godt salg i byen."

Den neste er Christer O. Johannesen, tidligere sjef for Oslo Military Tatoo,og kjent fra sin tid som dirigent for Norges Nasjonale Ungdomskorps og Musikkinspektør i Forsvaret. Han gjestedirigerte Tempo i 1983:

"Hei Øyvin,
Gratulerer med et fantastisk stykke arbeide!
Det må være enormt mange timer du har lagt ned her. Boka er meget interessant, ikke minst for all historisk
informasjon, men også fra nyere tid.
Det er jo en "voksen" alder Tempo nå snart skal feire i sitt jubileums år.
Takker samtidig for meget hyggelig omtale av gjestedirigenter, inkludert meg selv.
Jeg ønsker deg lykke til med ditt arbeide som forfatter og gratulerer igjen med den meget fine boka om Tempo.
vh
Christer"

Sist, men ikke mins, en "gammel" Tempogutt, Jan Ove Hopen:

"Hei Øyvind,

Gratulerer med ei flott bok. Jeg er imponert over hvor grundig du har gått gjennom alle årene Tempo har bestått. Som sønn av en av stifteren , og selv aktiv fra 1949 til 1973, tror jeg at jeg har hørt om det meste ifra denne perioden. Du har fått med deg alt, også historier som jeg trodde bare fantes i muntlige overleveringer. Dette er en viktig historiebeskrivelse av Janitsjarmusikken i
Kristiansund.

Med vennlig hilsen

Jan Ove"

Da er det bare å håpe at boka blir like godt mottatt når den legges ut for salg den 5. mars 2016.

Hilsen

Øyvin
 
  oyvindall,@gmail.com  
     
  Fra: Egil A. Gundersen,  -  Skien 1. mars 2015  
  Hei, her var det langt mellom hilsnene.
Jeg ønsker Øyvin lykke til med historieboka.
Det er flott at korpset tar på seg et slikt løft, - det er en viktig del av byens kulturhistorie.
Stå på!
 
  Egilag@online.no  
     
  Fra: jan aage tønnesen  -  6521 Frei 11. desember 2011  
  Heia Tempo <:0)  
  jana-t@online.no  
     
    Legg inn hilsen  

  

Viser 1 til 3 av 3 hilsener

 

 

Musikkorpset Tempo, PB 563, 6501 Kristiansund